Home Deurplaten Ventilatiesystemen Duco Ventilatie roosters
Ventilatie roosters
 Natuurlijke Ventilatie
24 uur per dag
ventileren zorgt voor
het beste resultaat

Optimaal binnenklimaat

Voor een gezond binnenklimaat in woningen en kantoren zijn twee zaken essentieel: de luchtkwaliteit en de vochthuishouding. Af en toe een raam openzetten is niet voldoende. Even luchten is namelijk niet hetzelfde als ventileren. Alleen 24 uur per dag ventileren met verse lucht zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Het is de beste manier om geuren, vocht en schadelijke stoffen af te voeren. Zo krijgt schimmelvorming geen kans en kunnen klachten als gevolg van allergieën voorkomen worden. Duco biedt een uitgebreid scala van natuurlijke luchttoevoerroosters. Deze voldoen aan alle regels van het Bouwbesluit en de huidige NEN-normgeving.

 baby_op_knieen.jpg
 Een gecontroleerde, natuurlijke toevoer van verse lucht via de gevel, gecombineerd met een centrale, mechanische afvoer van vervuilde lucht via de ‘natte’ ruimtes: dat is de formule. Het zogenoemde ‘Systeem C’ is de beste manier om gezond én energiezuinig te ventileren. De zelfregelende luchttoevoerroosters zijn geschikt voor toepassing in het Duco C System en het Duco Comfort System. De elektronisch gestuurde toevoerroosters worden toegepast in het DucoTronic System.

 

 •  natuurlijk = gezond
 •  energiezuinig
 •  toepasbaar in elke bouwsituatie

Kleur

Elk type ventilatierooster dat genoemd wordt in deze folder is verkrijgbaar in F1, in elke RAL-kleur en in ‘bicolor’. Standaardkleuren zijn F1, RAL 9001 en RAL 9010. Speciale kleuren zijn beschikbaar op aanvraag. Afwijkende roosters zijn DucoFit 50 ’ZR’ (geen bicolor) en FireMax ‘ZR’ (enkel RAL).

 ralwaaier_ventilatie_roosters.jpg

 Elk raamtype De roosters zijn makkelijk te plaatsen in elk type raam, dus zowel in houten kozijnen als in stalen ramen en ramen van pvc en aluminium. De meeste roosters kunnen zelfs vooraf in de werkplaats gemonteerd worden. 

Elke inbouwsituatie

Duco heeft een uitgebreid assortiment natuurlijke luchttoevoerroosters voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Voor elke bouwsituatie heeft Duco een geschikt type rooster. Er zijn de volgende mogelijkheden:

1 Plaatsing op glas
2 Plaatsing op tussenregel (kalfplaatsing)
3 Plaatsing op het kozijn
4 Compacte kalfplaatsing

 plaatsingen_ventilatie_rooster.jpg
De Zelfregelende
Klep zorgt voor
optimaal comfort

Ontwerp

Duco-ventilatieroosters worden thermisch onderbroken. Alle roosters zijn voorzien van een insectenwerend, afneembaar binnenrooster. De bedienbare ton of klep gaat met een hendel open en dicht. Optioneel kan deze hendel voorzien worden van een koord of stang.

 hendels_ventilatie_rooster.jpg
 Gebruikscomfort

Het binnenrooster is afneembaar. Het rooster kan daardoor eenvoudig gereinigd en onderhouden worden.

 • De ventilatieklep is makkelijk te bedienen.
 • De ventilatieklep is verstelbaar in verschillende standen.
 •  afneembaar_binnenrooster.jpg
   ZR-Klep

  De optioneel zelfregelende klep werkt mechanisch vanaf 1 Pa. De hoeveelheid lucht wordt bij toenemende wind uitgevlakt. Dit zorgt voor een aangenaam comfort (geen hinderlijke tocht) en levert een EPC-winst op tot 0,07. De zelfregelende ventilatieroosters zijn geschikt voor toepassing in het Duco C System en het Duco Comfort System.

   detail_zr_ton_10.jpg
   ventilatie_roosters.jpg