Home Deurplaten Glas Glasproducten Sanco Plus HR-glas
Sanco Plus HR-Glas
 
Sanco Plus HR-Glas - Hoog rendement beglazing
 

Isolerende beglazing heeft de laatste decennia sterk bijgedragen tot de energiebesparing in woningen. Een beperking van het energieverlies levert in de eerste plaats de bewoner een kostenbesparing en een verhoogd wooncomfort op. Tevens wordt condens, in vergelijking tot enkel glas, beduidend ingedamd.

 

ENERGIEVERLIES EN MILIEU

De U-waarde, voorheen ook wel de k-waarde genoemd, geeft het energieverlies aan in Watt per m² per graad Kelvin. Een verlaging van deze U-waarde komt ten goede aan het milieu als gevolg van een aanzienlijke vermindering van de CO2 uitstoot.

SANCO PLUS (HR GLAS)

Door gebruik te maken van de laatste ontwikkelingen in de glastechnologie, wordt SANCO Isolatieglas gecombineerd met een neutrale, flinterdunne, coating die zorgdraagt voor een belangrijke verbetering van de U-waarde. Deze coating, welke volgens een hoogwaardig procedé wordt aangebracht, bestaat uit meerdere lagen, waaronder zilver. Als gevolg van het verlaagde uitstralingsvermogen (Low Emission) van de glaseenheid SANCO PLUS, wordt 90% van de stralingswarmte in het langgolvig infrarood bereik terug naar binnen gereflecteerd.

Gratis zonne-energie

SANCO PLUS beglazing laat middels zijn coating, eenvoudigweg kortgolvige infraroodenergie van de zon door. Lang-golvige warmtestraling wordt bijna volledig voor de binnenruimte behouden, waardoor optimaal geprofiteerd wordt van de gratis beschikbare zonnewarmte. In vergelijking tot een geïsoleerde spouwmuur is SANCO PLUS beduidend in het voordeel, daar het in staat is gratis zonne-energie toe te laten en vast te houden.

Neutraal

SANCO PLUS Isolatieglas is in aanzicht en doorzicht gelijk aan normaal isolatieglas.

Behaaglijkheid en wooncomfort